Avui se celebra el primer acte de celebració dels 150 anys de l'arribada de les mercedàries a Martorell amb un acte a la futura plaça Germana Sant Ramon, davant del col·legi La Mercè i amb els parlaments de la titular de l'escola, Montserrat Domènech, i l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve.

Tot seguit hi haurà la descoberta d'una placa commemorativa del 150 aniversari en un racó de la futura plaça, l'enlairament de globus, i també sonarà l'himne compost exclusivament per a la celebració d'aquest segle i mig de l'arribada de les religioses mercedàries a Martorell, titulat Sent La Mercè.

Finalment, al llarg del matí, tots els estudiants del curs 2010-11 del centre escolar martorellenc es faran una fotografia davant de la façana, que ha estat renovada en els últims mesos amb motiu d'aquesta celebració. Després hi haurà activitats diverses per als alumnes a la mateixa escola.

D'altra banda, amb motiu de la Festa de Sant Antoni Abat, representants de l'escola es passejaran amb un carruatge i portaran la bandera jove durant els Tres Tombs de Martorell.