Les obres de la reforma de la segona fase de la rambla de Catalunya d'Olesa començaran el febrer, ja que des del consistori han informat que en breu sortirà el plec de clàusules per a l'adjudicació i aquesta es farà a final de gener. Els treballs consistiran a arranjar i igualar les voreres laterals de la rambla amb la calçada central, a la qual es va intervenir amb un projecte FEIL l'any passat.

El cost total d'aquests treballs serà de 438.000 euros, la meitat dels quals seran finançats per mitjà de la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), i l'altra meitat pel mateix consistori. El consistori, que ja havia d'haver iniciat les obres a final d'any, no les ha pogut començar perquè està esperant la consolidació del crèdit, tràmit que estarà solucionat en breu.

Des de l'equip de govern creuen que amb la segona fase de la reforma s'aconseguirà una rambla 100% per als vianants, en la qual s'anivellaran les voreres laterals amb la calçada central, ja reformada, s'hi col·locaran llambordes i es transformarà aquest carrer d'Olesa en un passeig únicament per a vianants, on només puguin circular els vehicles dels veïns, els d'emergències i alguns de càrrega i descàrrega de mercaderies per poder subministrar els comerços.

L'anivellament de la calçada s'ha de fer perquè hi ha edificis de diferents èpoques i les voreres poden arribar a ser un pam més altes o més baixes que la part central. Així doncs, el terra de la rambla estarà al mateix nivell i s'eliminaran tots els esglaons que ara hi ha entre la calçada i la vorera. Un dels problemes d'aquesta segona fase era salvar els desnivells entre el sòl i els blocs de pisos de la part sud del passeig, i s'ha optat per fer-hi esglaons i rampes amb pendent suau com a solució.

El portaveu municipal, Jaume Monné, ha explicat que "l'Ajuntament té previst que les obres s'acabin abans de l'estiu perquè així no afectin de manera massa important els negocis de restauració, ja que col·loquen terrasses al carrer durant la temporada estiuenca". De fet, per minimitzar les molèsties als veïns del barri, primer es treballarà en un costat de la rambla de Catalunya i després en l'altre costat.

Des de l'Associació de Veïns de la Rambla-Eixample s'han mostrat d'acord amb aquesta reforma per així acabar del tot la rehabilitació d'aquest passeig, tot i que encara no se'ls ha informat de com es desenvoluparan les obres per afectar-los en la menor mesura possible. D'altra banda, estan il·lusionats per poder gaudir d'una rambla que quedi tancada al trànsit.