Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament d'Igualada vol convertir en parc el talús de l'accés est de la ciutat

La zona superior, que limita amb el barri de Montserrat, es transformarà en un espai de passeig

L'Ajuntament d'Igualada vol convertir en parc el talús de l'accés est de la ciutatf.v.

Igualada engegarà, el mes de febrer vinent, les obres per transformar el talús que separa el barri de Montserrat amb l'accés de l'antiga N-II en un parc. L'actuació ha de reduir l'impacte acústic de l'empresa odenenca Funosa, situada a la zona limítrofa amb Igualada, en els habitatges del barri de Montserrat i proporcionar una zona de passeig i esbarjo a l'accés est a la capital anoienca.

Les condicions de licitació parteixen d'un pressupost de 545.000 euros amb IVA inclòs i d'un termini d'obres de sis mesos, de manera que a principi del mes d'agost vinent quedaria enllestida la intervenció. Segons el regidor de Via Pública de l'Ajuntament d'Igualada, Xavier Figueres (PSC), "l'actuació que volem dur a terme ha de fer possible nous recorreguts que garanteixin la connectivitat al talús de Funosa" per a l'ús per part dels vianants.

Actualment, a l'espai on l'Ajuntament vol construir el parc hi ha crescut la vegetació d'una manera desordenada. Es tracta d'una zona de 8.500 metres quadrats que canviarà de fesomia fins a convertir-se en un "lloc amable", segons Figueres.

En primer lloc, se suplantarà l'arbrat en mal estat, "aprofitant la vegetació característica de la zona". Avui dia, no es pot recórrer el talús a peu, però la intenció és que en un dels extrems superiors s'hi adeqüi "2.000 metres quadrats de pati" i s'hi obrin diversos camins. S'hi plantaran també 3.000 unitats d'arbustos i una cinquantena d'arbres.

També s'hi preveu instal·lar mecanismes de "recollida i drenatge de les aigües pluvials". La nova zona enjardinada transformarà la cara de l'accés d'Igualada donant pas a circuits "molt utilitzats pels vianants, amb uns 660 metres de camins".

El projecte també evitarà la possible degradació d'una zona poc il·luminada, desestructurada i amb ocupació no reglada que podia ser "un espai marginal potencialment perillós".

Prem per veure més contingut per a tu