Igualada engegarà, el mes de febrer vinent, les obres per transformar el talús que separa el barri de Montserrat amb l'accés de l'antiga N-II en un parc. L'actuació ha de reduir l'impacte acústic de l'empresa odenenca Funosa, situada a la zona limítrofa amb Igualada, en els habitatges del barri de Montserrat i proporcionar una zona de passeig i esbarjo a l'accés est a la capital anoienca.

Les condicions de licitació parteixen d'un pressupost de 545.000 euros amb IVA inclòs i d'un termini d'obres de sis mesos, de manera que a principi del mes d'agost vinent quedaria enllestida la intervenció. Segons el regidor de Via Pública de l'Ajuntament d'Igualada, Xavier Figueres (PSC), "l'actuació que volem dur a terme ha de fer possible nous recorreguts que garanteixin la connectivitat al talús de Funosa" per a l'ús per part dels vianants.

Actualment, a l'espai on l'Ajuntament vol construir el parc hi ha crescut la vegetació d'una manera desordenada. Es tracta d'una zona de 8.500 metres quadrats que canviarà de fesomia fins a convertir-se en un "lloc amable", segons Figueres.

En primer lloc, se suplantarà l'arbrat en mal estat, "aprofitant la vegetació característica de la zona". Avui dia, no es pot recórrer el talús a peu, però la intenció és que en un dels extrems superiors s'hi adeqüi "2.000 metres quadrats de pati" i s'hi obrin diversos camins. S'hi plantaran també 3.000 unitats d'arbustos i una cinquantena d'arbres.

També s'hi preveu instal·lar mecanismes de "recollida i drenatge de les aigües pluvials". La nova zona enjardinada transformarà la cara de l'accés d'Igualada donant pas a circuits "molt utilitzats pels vianants, amb uns 660 metres de camins".

El projecte també evitarà la possible degradació d'una zona poc il·luminada, desestructurada i amb ocupació no reglada que podia ser "un espai marginal potencialment perillós".