Segueix-nos a les xarxes socials:

El va frenar el ple d'Igualada

El pla urbanístic rep un premi de l'IEC

L'Ajuntament d'Igualada considera que és una altra mostra que la proposta del consistori era vàlida

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d'Igualada que va suspendre el ple el 2010 passat ha rebut el primer premi d'urbanisme de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori. Es tracta de la branca d'urbanisme de l'Institut d'Estudis Catalans. Ahir ho anunciava el tinent d'alcalde igualadí, Antoni Pàmies (PSC), responsable de la proposta del Pla General: "el que no va considerar el ple ha rebut el primer premi d'aquesta societat".

Per a Pàmies, que ja ha anunciat que no té previst continuar en l'equip del PSC a les municipals després de tres dècades com a regidor, el premi "és una satisfacció enorme". Creu que el reconeixement ha de fer contenta tota la ciutadania d'Igualada: "el ple el va retirar, la democràcia és així, però tots els que van dir que era impossible i inviable econòmicament no s'hi van trencar molt el cap".

El regidor afirma que "l'oposició va dir que era un desastre; per a l'IEC és evident que no, si ha rebut el premi d'urbanisme". Pàmies ressalta que en les consideracions del premi també hi ha la viabilitat econòmica de l'estudi del POUM, un dels punts més polèmics i que va causar una forta oposició per part de les associacions vinculades al barri adober del Rec.

Entre el jurat d'aquest premi hi ha la presència d'urbanistes com Antoni Solà Morales. El premi es concedeix amb periodicitat biennal.

Prem per veure més contingut per a tu