Actualment, el 15% dels locals situats en les principals artèries comercials d'Igualada estan desocupats. Es tracta d'uns 100 immobles als eixos viaris que es volen convertir en zona d'excel·lència comercial. Alguns dels que estan situats en altres carrers nuclears presenten un estat de degradació preocupant. El PSC ha proposat la creació d'una societat mixta per gestionar els immobles buits, un anunci que des de l'oposició es veu amb escepticisme.

Al centre d'Igualada han anat proliferant els locals buits. En molts casos són els baixos d'edificis degradats. Aquest és un dels punts on incideix Igualada Comerç en el qüestionari del full de ruta enviat a les candidatures sobre els grans àmbits, i entre aquests què cal fer amb els múltiples locals tancats o per llogar del centre. Jordi Aymamí, alcalde i candidat del PSC, ha avançat que vol constituir juntament amb la UBIC una societat mixta per gestionar aquests locals.

Les candidatures faran públiques les seves apostes a l'antiga UBIC aviat. Marc Castells (CiU) avança que les propostes seran positives pensant a "potenciar el centre de la ciutat i millorar l'aparcament i la senyalització d'eixos". Facilitar els tràmits l'obertura de negocis és una altra de les receptes dels convergents. Sobre la proposta de la societat mixta, Castells recorda que "només volem fer entrar l'Ajuntament en àrees on no obstaculitzi l'emprenedor".

Joan Torras (ERC) considera que la problemàtica dels locals comercials "no es podrà resoldre completament fins que no hi hagi un nou POUM". El republicà explica que "actualment el coeficient d'edificabilitat és tan baix que el lloguer que es pot treure del local no compensa la inversió feta en la reforma". Torras confia en una gestió de l'urbanisme comercial en què amb un nou POUM es pugui "elevar l'edificabilitat".

El candidat d'Esquerra creu que "són locals degradats sota habitatges degradats i ningú no els vol llogar. I això s'està estenent al barri de Sant Agustí i als extrems de la Rambla i la Soledat". Torras critica Aymamí, ja que "la seva solució per a tot és crear una societat municipal".

Els fins ara aliats de Jordi Aymamí dins l'Entesa, Iniciativa, vol esperar a concretar les propostes amb Igualada Comerç en la resposta al full de ruta que l'entitat que agrupa els establiments va enviar als partits polítics fa un mes. Montserrat Mateu, la cap de llista d'ICV i actual primera tinent d'alcalde, explica que "ens cenyirem al que digui l'associació de comerciants" i respecte a la proposta de Jordi Aymamí -soci seu en el govern- sobre la creació d'una societat municipal de gestió de locals buits, opina que "és massa aviat".

Igualada Comerç vol convertir en una zona d'excel·lència comercial deu carrers del centre, però el problema dels locals buits s'accentua al perímetre d'aquests vials. Al carrer Nou, amb prou feines a un minut a peu de l'ajuntament, es poden comptar una desena de locals comercials buits en 150 metres de carrer. És el cas de l'immoble que connecta amb la Rambla, on hi havia un local nocturn i on fins fa pocs mesos hi havia el cinema Saló Rosa, que també ha tancat.