Marcel·lí Martorell (CiU), el nou alcalde de Capellades, assumirà personalment les competències d'Urbanisme en el nou cartipàs municipal. L'Ajuntament capelladí engegarà el mandat governant en minoria i, per bé que Martorell ha anunciat que espera afegir alguna força de l'oposició, els convergents han distribuït les competències entre els 5 regidors que van obtenir a les eleccions del 22 de maig.

Entre les atribucions que pertocaran al nou alcalde, dins el marc de la matèria urbanística i de règim intern -referent al personal-, hi haurà la gestió i preservació del patrimoni, i la presència a la Junta d'Usuaris de l'Aqüífer i a l'organisme autònom del Molí Paperer.

L'anterior alcaldessa, Anna Maria Sánchez, es presentava en aquesta ocasió com a número dos de la llista. Sánchez és, a partir d'ara, la primera tinent d'alcalde, i serà al capdavant de les responsabilitats en Cultura, Festes i Relacions Externes. Governació, Educació i Benestar Social seran les competències de Bàrbara Pons, la segona tinent d'alcalde. L'àrea d'Hisenda i Esports serà per a Francesc Sabater i, finalment, Juli Moreno s'ocuparà de la cinquena regidoria: Sostenibilitat, Promoció Econòmica i Ocupació.

ERC parla de les negociacions

Esquerra ha emès un comunicat en el qual afirma que es va prioritzar la cerca d'un acord a tres bandes amb la CUP i el PSC per tal d'accedir a l'alcaldia.

La força guanyadora de les eleccions, CiU, amb cinc regidors, depenia que no es formulés una proposta alternativa en el ple d'investidura entre la CUP, ERC i el PSC que garantís una majoria absoluta en la primera votació. Esquerra explica que van rebre "una trucada de representants de la CUP en què ens van fer saber la seva disposició a parlar amb Esquerra durant les negociacions".

Aquest acord per governar amb la CUP depenia del suport socialista a la investidura. Segons ERC, "vam parlar amb el PSC" i aquests van negar-se a votar a favor si no podien entrar al govern.

Finalment, segons ERC, la CUP va declinar una nova ronda de negociacions i això va assegurar l'alcaldia a Martorell.