L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Calaf, que cobreix tota la població de la zona de l'Alta Segarra, mantindrà el mateix personal i pressupost, malgrat les retallades anunciades pel departament de Salut de la Generalitat. La cap de la unitat del sector de l'Anoia del Servei Català de la Salut, Remei Juncadella, ha confirmat que la plantilla del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Calaf "és adequada a les ràtios de població i, per tant, no es faran reduccions de cap tipus".

"Els ajustos d'aquest estiu són els mateixos que s'han fet els altres estius, es tancaran els mateixos consultoris municipals que l'any passat", assegura la directiva. Uns tancaments condicionats "sempre que tinguin poques visites i un centre de referència proper", matisa Juncadella.

La cap de la unitat ha assenyalat que el personal del centre ha coordinat les seves vacances per oferir sempre el servei de visites i d'atenció continuada. L'Àrea Bàsica de Salut de Calaf disposa de set metges, set infermeres, un pediatre i dos administratius, i dóna cobertura a 6.992 persones, segons indica el Registre Central d'Assegurats.