L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha recalculat la seva participació en els tributs de l'Estat, després que el govern central li reclamés 1,8 milions d'euros per excés de finançament.

L'equip de govern municipal ha fet un recàlcul sobre el que ha d'aportar l'Ajuntament d'Olesa en concepte de la seva participació en els tributs de l'Estat corresponent a l'any 2009 i ha conclòs que el govern central "s'equivoca" quan reclama un milió d'euros a les arques municipals. Així ho ha assegurat l'alcalde del municipi, Salvador Prat.

El mes passat l'Ajuntament va rebre una notificació del govern de l'Estat en què se li reclamava aproximadament un milió d'euros per actualitzar la participació de les arques municipals en els tributs de l'estat. Segons el ministeri d'Economia, durant el 2009 l'Estat va donar més diners al municipi dels que li corresponien per la seva aportació, i exigia el retorn d'aquesta diferència. Un milió d'euros que el consistori va gastar el 2009, i que ara posaven en una situació difícil les finances locals.

Ara l'equip de govern ha recalculat el suposat deute. Un cop fet el càlcul pels tècnics del consistori, Prat explica que "la principal conclusió a què arriba l'equip de govern és que el deute d'Olesa amb l'Estat per excés de finançament en l'exercici del 2009 és pràcticament nul". En aquest sentit, el batlle assegura que Olesa ha rebut de l'estat el 2009 el mateix que va rebre el 2003. L'alcalde també ha anunciat que l'Ajuntament d'Olesa farà arribar aquestes xifres al ministeri d'Economia i Hisenda.