L'equip de govern de l'Ajuntament d'Igualada (CiU-ERC) ha decidit dur a terme una reformulació del carril bici a l'avinguda de Gaudí. El regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Jordi Pont (CiU), ha anunciat que en aquest tram es retira el traçat per a bicicletes del carril dret de la calçada i se situa sobre la vorera en el tram que va de la cantonada amb el carrer de Prat de la Riba a la de l'avinguda de Balmes. Pont explica que "recuperarem la zona d'aparcament i la parada d'autobús en una zona comercial i d'habitatges" on els veïns i propietaris ho havien demanat.

L'edil explica que a l'avinguda de Gaudí, on encara s'executava l'obra segons la planificació anterior, "calia fer una modificació substancial" per convertir-la "en més segura per als ciclistes". La intervenció que s'hi està fent amb personal provinent de dos plans d'ocupació comportarà treure l'ac- tual traçat per a bicicletes del carril dret de la calçada i situar-lo sobre la vorera "convivint amb el pas dels vianants, que és prou ample en aquesta zona".

Ara mateix ja s'està arranjant la vorera i aplicant la pintura vial necessària. Pont afirma que "l'ús de la bicicleta és una prioritat per aquest govern". El mes passat, l'Ajuntament va anunciar que, malgrat el sacrifici del programa de 'bicing', desestimat pels seus costos, tenia la intenció de promoure l'ús d'aquest mitjà de transport. Pont comenta que "ara mateix tenim 3.600 metres de carril i són 4.600 si comptem les zones de preferència de vianants".

La intenció del govern és "potenciar i millorar aquesta xarxa, imprescindible per descongestionar la ciutat en hores punta com l'anada a escola". En aquest punt, Pont remarca que una de les voluntats de l'Ajuntament és augmentar els desplaçaments de persones en bicicleta en condicions segures per reduir el trànsit de cotxes cap als centres escolars.

Jordi Pont també ha anunciat l'operació de canvi de sentit que afectarà de manera imminent i permanent els carrers Bruc, Vallbona, la Llacuna i Santa Maria de Miralles, a la zona nord-oest de la ciutat, vora l'ascensor que connecta amb Fàtima. Afirma que "el doble sentit de circulació en aquests carrers sovint provocava problemes. Per això s'ha optat per limitar la circulació a una sola direcció. Ja s'està aplicant aquest canvi i tots els veïns han estat informats".