Un centenar de persones van manifestar-se ahir a la tarda davant de l'ajuntament d'Olesa per denunciar el tancament nocturn del centre d'atenció primària (CAP) d'aquesta població. Convocats per l'Assemblea per la Justícia Social a Olesa, els manifestants van expressar el seu rebuig amb una sonora cassolada que va durar més d'un quart d'hora, i van fer una assemblea per discutir sobre la problemàtica i plantejar solucions a una situació que consideren "injusta i molt preocupant". A més a més, era previst que es concentressin al centre mèdic minuts abans de la mitjanit -hora prevista per a la finalització del servei- per evitar-ne el tancament.

La cassolada va reunir un centenar de veïns d'Olesa, contraris al tancament provocat arran de l'ERO plantejat per la firma que gestiona el CAP, Mútua de Terrassa, a conseqüència de les retallades de la Generalitat de Catalunya. La protesta va durar més d'un quart d'hora i es va llegir un manifest contrari a aquesta situació, que molts manifestants consideren injusta. El text, llegit per l'organització, avisava de les "nefastes conseqüències" que aquest tancament pot comportar per als olesans i, a més a més, va voler ser un toc d'alerta a la classe política.

Els manifestants es mostraven preocupats: "amb el tancament del CAP, només hi haurà un metge de guàrdia en tota la zona del Baix Llobregat Nord, de Pallejà fins al Bruc. Això no garanteix en absolut l'atenció mèdica, ja que, a més, aquest professional serà mòbil: és a dir, pot estar en qualsevol punt quan se'l necessiti", denunciava Antonio María Tomás. Entre els manifestants també es va poder veure la diputada d'ERC Anna Simó.

En principi, el tancament nocturn s'havia de fer aquesta mitjanit passada, però ahir a la tarda circulaven diferents rumors que assenyalaven que el tancament no es faria efectiu fins a aquesta propera nit, la de dilluns a dimarts. En tot cas, l'Assemblea per la Justícia Social a Olesa va decidir continuar el programa de protestes previstes, a l'espera de veure com es desenvolupaven els fets durant la nit passada.