Segueix-nos a les xarxes socials:

La presentació del llibre de Teresa Forcades reuneix 500 igualadins

Davant l'èxit de convocatòria, es va haver de traslladar l'acte de la Biblioteca al teatre municipal de l'Ateneu

Prop de 500 persones es van reunir ahir a l'Ateneu Igualadí per a escoltar Teresa Forcades en la presentació del llibre d'Eulàlia Tort Converses amb Teresa Forcades, que ha editat Edicions Dau. Inicialment estava previst celebrar l'acte a la Biblioteca Central d'Igualada, amb un aforament de 110 persones, però l'èxit de convocatòria de la monja benedictina va portar l'organització a cercar un nou emplaçament. Així, es va reconduir el nombrós públic al teatre municipal de l'Ateneu, on la platea i els dos pisos superiors van quedar plens.

L'acte, organitzat per Llegim...? llibreria i Dau Edicions, amb la col·laboració de la Biblioteca Central, va comptar amb la presència de Teresa Forcades i de l'editor Ton Barnils, i va conduir-lo Concepció Ramió. L'editor del llibre, Ton Barnils, va destacar que es tracta d'una obra "profunda i clara a la vegada, sense per això ser banal" i va destacar que "pot ser estimulant per al lector acostar-se als diferents aspectes de Forcades, com la seva biografia, el seu pensament en la vessant religiosa, política, o mèdica".

Només començar, Forcades va demanar que es retirés la taula que presidia l'escenari per a poder veure els assistents de la primera fila. La monja va animar el públic a "no viure amb pilot automàtic posat", "mai actuar des de la por" i a "vigilar amb l'autocensura i no perdre la llibertat de paraula, malgrat no s'estigui 100% segur del què es diu". Entre altres qüestions, Forcades va parlar de la seva experiència a Venezuela, el Tractat de Lisboa i va criticar la manca d'informació i l'estat d'alienació que pateix la societat.

Prem per veure més contingut per a tu