Segueix-nos a les xarxes socials:

El primer festival de rumba catalana arrenca a Capellades i compleix totes les expectatives

El primer festival de rumba catalana arrenca a Capellades i compleix totes les expectativesclàudia rius / rumbkp

Capellades ha sigut la capital de la rumba catalana durant aquest cap de setmana gràcies a la primera edició del RumbKP. La iniciativa d'un grup de joves del poble s'ha vist complerta aquest dissabte, després de molts mesos de dedicació perquè tot anés segons el previst.

El festival va tenir l'actuació dels Terratombats, La Troba Kung-Fú i Strombers, i va tenir molt bona acollida entre el públic. De fet, ha registrat un èxit d'assistència gràcies a les 900 entrades venudes. Els organitzadors, orgullosos del resultat, ja agafen forces per a l'any vinent.

Tal com va explicar en una entrevista a aquest diari un dels membres de l'organització del festival, Xavi Bartrolí, el RumbKP va néixer amb l'objectiu d'"aportar una nova oferta cultural destinada a la gent jove de Capellades i l'Anoia, i intentar posar un gra de sorra per revitalitzar el poble a través de la cultura". Uns objectius que es donen per assolits, en una cita que espera consolidar-se amb noves edicions.

La festa va començar a mitja tarda quan els Protons, grup de percussió igualadí, va començar a donar ambient al poble de Capellades amb una cercavila en forma de batucada. El grup va intervenir també diverses vegades entre els concerts que van tenir lloc a la nit. Els anoiencs Terratombats van obrir el festival, que va arribar al seu punt àlgid amb el concert de La Troba Kung-Fú i es va cloure amb els aires festius dels Strombers. La festa rumbera va seguir fins la matinada, sempre acompanyada d'un molt bon ambient gràcies a persones de totes les edats vingudes, sobretot, d'arreu de l'Anoia. El RumbKP es va donar per acabat a les set del matí, amb la col·laboració final d'un punxadiscos capelladí.

Prem per veure més contingut per a tu