Collbató va culminar ahir un dels projectes més ambiciosos del municipi les últimes dècades amb la inauguració de la remodelació del Casal de Cultura. Diversos centenars de persones es van acostar ahir al migdia a l'equipament municipal per assistir a l'acte institucional d'inauguració, enmig d'una jornada festiva amb diverses activitats per a nens i adults.

El Casal de Cultura de Collbató, que ahir mateix ja va obrir les portes al públic, té una superfície d'uns 2.000m2 i acull diversos serveis. Destaca la biblioteca municipal, que ja forma part de la Xarxa de la Diputació, però també hi ha el Casal d'Avis Sant Corneli, una sala d'actes per a 100 persones, una aula d'informàtica i aules d'estudi. L'objectiu del municipi és que el Casal es converteixi en un punt de referència per als habitants de Collbató i que promocioni el municipi des d'un punt de vista cultural.

El projecte del Casal de Cultura es va iniciar els anys 70, quan es va construir l'edifici actual. Però per problemes estructurals i pressupostaris en diferents etapes, l'equipament va passar llargues temporades en desús. Després de diverses modificacions, l'any 2007 es va activar el projecte d'adequació, i entre el 2011 i el 2013 se'n van fer les obres de modernització. El pressupost d'aquesta última fase ha estat d'1,9 milions d'euros. Un altre dels aspectes destacats del casal és que es tracta d'un edifici sostenible que incorpora mesures d'estalvi energètic amb plaques solars o recollida d'aigua de pluja.