L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de fins a set anys presó una parella d'atracadors que a l'agost del 2013 van assaltar, armats amb ganivets, un habitatge d'una urbanització de la Pobla de Claramunt (Anoia), després de lligar de mans i emmordassar el matrimoni que l'habitava.

A la seva sentència, la secció novena de l'Audiència condemna els dos assaltants Francisco Javier R. i Josefa C. a penes de set i quatre anys de presó, respectivament, pels delictes d'intent d'assassinat i robatori amb violència i intimidació.

El tribunal ha rebaixat considerablement la pena que correspondria als acusats pels delictes acreditats, en aplicar-los els atenuants de drogoaddicció i de reparació del dany -donada la indemnització que estan pagant a les víctimes- i l'eximent incomplet de pertorbació mental en el cas de Josefa C.

La sentència creu provat que, el 3 d'agost del 2013, els processats van irrompre en un habitatge de la urbanització El Xaró de la Pobla de Claramunt en què estava el matrimoni format per Josep Maria F. i Paz del Carmen G.

Armats amb un martell, un ganivet de cuina i un altre perniler de 30 centímetres de full, els acusats van entrar en el despatx de Francisco Javier R. i el van apunyalar diverses vegades en l'abdomen i l'avantbraç esquerre, mentre que a la seva dona li van clavar cops de martell al cap i al braç.

Posteriorment, els processats van lligar de mans i van emmordassar el matrimoni amb cinta adhesiva i els van robar una mica més de 2.000 euros en efectiu, així com peces de bijuteria i diversos dispositius electrònics, afegeix la sentència.

Els acusats van tallar els cables telefònics de l'habitatge i se'n van anar, després d'advertir al matrimoni que si es deslligaven i demanaven ajuda abans d'un quart d'hora matarien els seus fills i néts, els noms de pila dels quals van dir per acovardir encara més les seves víctimes, segons l'Audiència de Barcelona.