Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Associació Sociocultural Nibras diu que no té "res a veure" amb el gihadisme

La responsable de l'entitat denuncia que la policia ha entrat al domicili "sense ordre de registre ni explicant cap motiu"

L'Associació Sociocultural Nibras diu que no té "res a veure" amb el gihadismeACN

La responsable de l'Associació Sociocultural Nibras de Piera, Maria Jiménez, ha defensat que l'entitat, que fa gairebé tres anys que està instal·lada a aquest municipi anoienc, no té "res a veure" amb el gihadisme. "Amb l'educació sí, però amb els gihadistes no", ha sentenciat Jiménez. La Policia Nacional ha escorcollat aquest divendres a la matinada el domicili de la família de Jiménez i s'ha emportat detingut el seu fill de 18 anys. "Els policies han entrat sense identificar-se, sense explicar els motius i sense ordre de registre", ha denunciat la presidenta de l'entitat, qui ha relatat que "han tirat el meu fill al terra i l'han apuntat amb una pistola davant de dos altres fills de 4 i 8 anys".

El domicili de Piera on la Policia Nacional ha entrat a escorcollar aquest dimecres dins d'una operació contra el terrorisme jihadista, és també la seu de l'Associació Sociocultural Nibras. La seva responsable, Maria Jiménez, s'ha volgut desvincular ella i la seva família del gihadisme: "aquí treballem amb nens. Educació sí, però jihadistes no". De fet, l'entitat està instal·lada a Piera des de fa prop de tres anys i treballa amb dones i nens, principalment fent classes d'idiomes -català, castellà i àrab-, reforç escolar i "coneixement de la religió", ha detallat Jiménez.

La dona ha relatat que cap a les 4 de la matinada la policia ha entrat a la casa "sense identificar-se". "Han agafat un dels meus fills, l'han tirat a terra i l'han apuntat amb una pistola davant dels seus germans petits, que es trobaven a la mateixa habitació", ha explicat Jiménez. Segons ella, "ho han tirat tot per terra i m'han tancat a mi i els meus fills petits a una habitació sense dir-nos els motius del registre ni ensenyar-nos cap ordre". "Només he sentit que deien, aquí hi ha el dolent, i ja està". Jiménez ha explicat que, finalment, un dels agents l'ha informat que "no veuria el meu fill en tres dies".

Prem per veure més contingut per a tu