Segueix-nos a les xarxes socials:

Martorell estrena el que ha de ser el cor de la formació en automoció

El President Mas va inaugurar ahir un centre de més de 10.000 m2 amb tallers, aules i laboratoris de robòtica al costat de Seat

El President de la Generalitat, Artur Mas, va destacar que el Centre de Formació Professional d'Automoció a Martorell, que ell mateix va inaugurar ahir, serà l'espai "que ens faltava per ensenyar de portes enfora el que som capaços de fer" en el sector de l'automoció i, "de portes endins, per mostrar el que necessitem fer". El centre presenta un nou model de formació professional (FP) integrada i pretén millorar la inserció laboral dels joves, i impulsar la qualificació i la competitivitat empresarial. L'objectiu amb què neix, va resumir Mas, és "crear més feina i millor" perquè "un altre cop l'ascensor social funcioni en aquest país". L'equipament ha suposat una inversió de 17,6 milions d'euros i està ubica a tocar de la factoria de Seat.

Un centre que és, en paraules del president del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, Vicenç Aguilera, "un fórmula 1 que ara s'ha de pilotar". Mas va destacar que aquest equipament completa "la suma d'atractius en el món de l'automoció" que té Catalunya, com els "dos grans fabricants de vehicles, les empreses capdavanteres en la indústria de proveïdors i auxiliars, els centres de disseny o l'oferta formativa de primer nivell", entre altres exemples.

Les instal·lacions responen a la necessitat de la indústria de tenir un centre que ofereixi formació específica en aquest àmbit. L'equipament s'alça en uns ter- renys de 14.733 metres quadrats cedits per l'Ajuntament de Martorell, molt a prop de la factoria de Seat i d'altres empreses de fabricació de components de l'automoció. L'objectiu és promoure la connexió i l'intercanvi entre el centre docent i les empreses del sector. El nou centre està adscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i impulsa un nou model de formació professional integrada -de tots els nivells- per al sector de l'automoció. També vol afavorir la competitivitat de les empreses i ser un reclam d'inversions de multinacionals del sector.

Prem per veure més contingut per a tu