Segueix-nos a les xarxes socials:

Igualada incorpora a la festa major dos nans restaurats després de 40 anys

Amb la incorporació de les dues peces, la família de figures s'amplia fins a un total de sis

Els capgrossos Harpo i Panxo seran la principal novetat d'aquesta Festa Major d'Igualada. Les dues figures, recentment restaurades, tornaran a desfilar pels carrers de la ciutat després de 40 anys i s'uniran als altres quatre nans d'Igualada.

Els nans d'Igualada són sis capgrossos de la ciutat que es van estrenar el 1943, per la diada de Corpus. A la Comissió Gestora Municipal del 17 de juny del 1943 es va acordar la compra de 6 parelles de nans per un preu de 1.340 pessetes, després d'haver comprat la parella de gegants de la ciutat, Ferran i Isabel.

Des de l'any 1977 els tenia en dipòsit Jordi Nogué i Felip, igualadí amb domicili a Barcelona, i estaven en mal estat. Nogué els va lliurar el 13 d'octubre del 2006 a la ciutat d'Igualada perquè tornessin a formar part del seguici popular de la ciutat.

Des d'aleshores, s'han anat restaurant i enguany s'acaba el procés amb la incorporació de Harpo i Panxo. Els responsables de rentar-los la cara han estat Rosa Maria Junyent, conservadora, i Pep Soler, ambdós del Museu de la Pell d'Igualada.

Les cercaviles i els correfocs tindran també un lloc destacat i la ciutadania podrà participar en l'acompanyament de la imatgeria festiva i la tabalada menuda, que es faran per primer cop de manera conjunta. També en la cercavila menuda i el correfoc de divendres a la nit, la cercavila tradicional, la cercavila d'anada a ofici o la processó de Sant Bartomeu.

El diumenge dia 23 d'agost tindrà lloc, també com és costum, l'exhibició castellera amb els Moixiganguers d'Igualada com a principals protagonistes. Els acompanyaran els Minyons de Terrassa i la Colla Jove dels Xiquets de Valls.

La cita guanya especial rellevància aquest any 2015, perquè coincideix amb la celebració del 20è aniversari de la colla local.

Prem per veure més contingut per a tu