Segueix-nos a les xarxes socials:

Carme Forcadell encoratja la pagesia catalana en l'inici del congrés d'UP

El sindicat celebra la seva trobada a l'Anoia per marcar les noves línies i renovar els càrrecs

Carme Forcadell encoratja la pagesia catalana en l'inici del congrés d'UPACN

Unió de Pagesos va inaugurar ahir a Castellolí el seu dotzè congrés per debatre les línies de treball del sindicat per als propers quatre anys, així com per escollir els nous membres de la Comissió Permanent. El coordinador nacional d'UP, Joan Caball, va avançar que els principals reptes del sindicat són que hi hagi "uns preus raonables i justos"perquè els pagesos puguin guanyar-se la vida i també el relleu generacional. Segons Caball, una cosa va lligada amb l'altra perquè "ningú es vol incorporar al camp si no s'hi pot guanyar la vida". Aquests reptes es debatran i votaran pels 140 delegats de totes les comarques que participen al Congrés, que s'allargarà tot el cap de setmana. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha presidit la inauguració del Congrés, acompanyada per representants de tots els partits polítics.

En total, 140 delegats de totes les comarques de Catalunya seran els encarregats de debatre i votar les ponències de política agrària i organització, així com també escollir els 13 membres del Consell Nacional, que es coneixeran diumenge. Precisament, el Consell Nacional serà qui escollirà el coordinador nacional del sindicat en les properes setmanes.

L'acte d'ahir el va presidir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, qui ha expressat que UP és "un sindicat de referència perquè defensa la terra i el país" i, segons ella, "ho ha demostrat moltes vegades". Per a Forcadell, el lema del Congrés 'Pagesia, sector clau pel país' és "molt encertat" perquè la pagesia "té incidència en molts sectors, com el turisme o la biodiversitat, i sense pagesia no hi ha país". De fet, la presidenta del Parlament creu que el sector agrari és "estratègic" i va encoratjar el sindicat a portar lleis al Parlament perquè "és on rau la sobirania del poble". "Des del Parlament hi trobareu mà estesa", va indicar.

Prem per veure més contingut per a tu