Segueix-nos a les xarxes socials:

La Festa del Sant Crist tanca la Setmana Santa a Igualada

Prop de 200 persones han seguit la processó en algun punt o altre del seu recorregut pel centre de la ciutat

Igualada ha celebrat aquest dimarts el punt àlgid dels actes de Setmana Santa amb la Festa del Sant Crist, el dia més nostrat durant aquesta celebració a la ciutat. La processó dedicada a la imatge ha recorregut els carrers de la ciutat i ha culminat amb l´entrada a l´església del Roser, el ball de la Moixiganga i finalment l´entrada de la imatge a la basílica de Santa Maria.

De 21 botons, impecables i concentrats, els participants de la processó del Sant Crist han sortit de la basílica de Santa Maria. L´expectació era força majúscula per aquells qui mantenen una tradició, pràcticament familiar, en aquest dia. Més de 200 persones han seguit i vist en algun moment o altre el pas de la comitiva pels carrers del nucli antic de la ciutat. Tot i així, molts tampoc sabien de què es tractava. Amb devoció, els que sí que ho coneixien, seguien a pas marcat una processó envellida i amb poca participació del jovent igualadí.

La processó, a banda de les imatge i elements tradicionals, també ha comptat amb la participació de diverses entitats igualadines representades amb les seves respectives banderes i abanderats. Durant la processó no hi ha faltat cap dels passos com la cantada del Crèdul a la plaça de l´Ajuntament.

Després de finalitzar el recorregut hi ha hagut l´adoració de la imatge per part dels fidels, i l´eucaristia de comiat presidida per mossèn Pere Oliva, vicari episcopal.

Els actes de la setmana santa igualadina culminaran aquest dimecres a Santa Maria amb l´Eucaristia presidida per mossèn Massana, rector de les parròquies del Centre i Prior eclesiàstic, qui precedirà el retorn de la imatge a la seva capella.

Prem per veure més contingut per a tu