Segueix-nos a les xarxes socials:

La Festa dels Miquelets d'Olesa aposta per la gastronomia històrica

La celebració es farà el cap de setmana del 3 i 4 de setembre

La Festa dels Miquelets d'Olesa aposta per la gastronomia històricaG.S.

L'Ajuntament d'Olesa va presentar aquest dijous la vuitena edició de la Festa dels Miquelets, que se celebrarà el cap de setmana del 3 i el 4 de setembre i que presenta com a principals novetats una aposta per les activitats relacionades amb la gastronomia i l'augment dels participants en les recreacions històriques.

En total, es programaran 36 actes que ajudaran a traslladar la vila a l'estiu del 1714, quan Olesa va ser testimoni d'un Consell de Guerra presidit per Antoni Desvalls i Vergós, marquès del Poal. Durant la festa, es farà la recreació d'aquella escena i de moments quotidians que es van viure durant la Guerra de Successió a Catalunya (1705-1714). Així, les places de la localitat serviran per ubicar-hi els campaments dels exèrcits aliat i borbònic, i el parc municipal es transformarà en un camp de batalla on s'enfrontaran els dos bàndols.

La festa vol mantenir la línia dels darrers anys en el sentit de cenyir-se a la recreació rigorosa dels fets. Per això, tindrà més d'un centenar de membres de diferents associacions de recreació vinguts de diversos punts de Catalunya i del País Valencià, un número superior al que va hi haver l'any passat. També participaran directament en els actes una seixantena de civils, i enguany s'ha arribat al centenar d'establiments col·laboradors amb la festa.

En l'apartat de novetats, es vol donar un impuls a les activitats sobre la gastronomia de l'època. S'ha ampliat el número de tiquets pel sopar popular, que passa de 300 a 400, el Centre Muntanyenc i de Recerques d'Olesa farà una exposició sobre la cuina olesana del segle XVIII i per primera vegada es podrà tastar el Pa dels Miquelets, creat especialment per la festa. De la mateixa manera, es manté la importància de la festa infantil i el concurs d'Instagram, activitats que van tenir un gran èxit en anys precedents.

Prem per veure més contingut per a tu