Segueix-nos a les xarxes socials:

Martorell canvia una zona de pisos per un espai verd al costat del Llobregat

L'Ajuntament decideix obrir la població al riu per la zona de la Sínia i l'Horta de la Vila

Martorell canvia una zona de pisos per un espai verd al costat del Llobregatajuntament de martorell

L'Ajuntament de Martorell ha aprovat la modificació de la futura Àrea Residencial Estratègica (ARE) La Sínia II i l'Horta de la Vila per crear un gran espai protegit al voltant dels seus rius, que articuli el centre històric amb els barris a l'altra banda de l'Anoia; per desenvolupar, així, un nou urbanisme "sostenible i harmònic". L'acord elimina la previsió de construir nous habitatges a l'Horta de la Vila, que era un model totalment oposat a l'actual. S'havia presentat per un govern del mateix color polític que l'actual, però, això sí, en un altre moment de perspectives de creixement i de valors per tenir ciutats més agradables per als que hi viuen. Ara cal que la Generalitat, la comissió d'Urbanisme, confirmi la modificació.

Els canvis en l'actual Pla Director Urbanístic a l'ARE de La Sínia II l'Horta de la Vila hi resoldran "disfuncions del planejament aprovat el 2009 i una manca d'adequació respecte al nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM)". Per al regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, les modificacions responen a "un canvi de model urbanístic" i es basen en tres grans idees: "blindatge, protecció i planificació". Bargués va explicar que darrere aquests canvis "hi ha el compromís de crear una ferradura verda per protegir l'entorn natural, blindar-lo i oferir a les generacions futures un espai de lleure i gaudi de qualitat que articuli el centre històric amb l'eixample de Martorell de forma sostenible i definitiva". El responsable d'Urbanisme va dir que "hem de mirar cap a un riu que deixi de ser un abocador per convertir-se en un parc". Per poder fer aquestes modificacions, l'Ajuntament de Martorell ha de demanar autorització a la Generalitat.

En aquest sentit, va destacar el "molt bon diàleg amb l'ACA" -Agència Catalana de l'Aigua, organisme de la Generalitat que gestiona l'entorn dels rius- i "la tria, a través dels criteris dels tècnics, de la proposta més rupturista, que dóna centralitat al nucli històric i que crea una transició entre zona urbana i el riu amb equipaments municipals i privats".

El canvis de l'ARE en el cas de l'Horta de la Vila suposaran la reducció de l'àmbit d'afectació d'aquesta àrea. Així, s'elimina la proposta inicial de construcció de nous habitatges, i només s'hi podran edificar equipaments, ja siguin públics o privats.

Els equipaments es podran construir en la franja que hi ha entre el Complex Esportiu La Vila, el camp de futbol de les Carolines i l'antiga llar d'infants del Pont del Diable. La resta de la zona serà per a horts socials, camps agrícoles i àmplies zones d'esbarjo per a la ciutadania. La nova proposta també preveu elevar el camp de futbol de les Carolines al nivell del carrer Revall.

Prem per veure més contingut per a tu