Segueix-nos a les xarxes socials:

Una intensa nit de festa emmarca el recuperat 'pasacalle' d'Igualada

La capital de l'Anoia es retroba, enguany, amb la seva tradició, i recupera els gegants, el tabal i, dimarts a la nit, una particular cercavila

Una intensa nit de festa emmarca el recuperat 'pasacalle' d'Igualadaajuntament d'igualada

La recuperació del pasacalle d'Igualada ha superat les millors previsions que s'havien fet. Aquest era l'últim element que s'havia de recuperar després de presentar els Gegants Vells i el Tabal durant la festa major d'enguany. Aquesta cercavila amb imatgeria local i la participació de grups del folklore igualadí va tenir un gran èxit de participació, i la festa es va allargar fins més enllà de les dues de la matinada de dimarts.

El pasacalle era ahir un misteri per a tots els seus participants i fins i tot per a la Federació del Seguici Tradicional Històric d'Igualada (FESTHI). A l'acte hi participaven les colles que formen la FESTHI (Ball de Pastorets, Ball de Cercolets, Ball de Bastons, Moixiganguers, Ball de Sant Miquel i els Diables i els Trabucaires Els Voladors) juntament amb els Gegants Vells i la Banda de Música d'Igualada avançant al ritme del toc del Tabal.

Tot amb la intenció d'anunciar l'arribada de la festa durant la vigília de Sant Bartomeu i recórrer els carrers amb la comparseria del seguici passant per les cases i domicilis de les autoritats i la gent notable.

El punt de partida va ser l'Ateneu Igualadí, on algunes de les colles van ballar per les autoritats presents, l'alcalde, Marc Castells; el regidor de Cultura, Pere Camps; i la mateixa entitat de l'Ateneu. També es va passar per la casa dels Portants d'Honor, per l'Associació Juvenil La Coll@nada, pel domicili del Salero de la Ciutat, Oriol Càlichs, i pel Casal Independentista La Teixidora.

Colles i balls barrejats

No es tractava d'una cercavila convencional, sinó que totes les colles van poder fer el recorregut barrejades, és a dir, "trencant files" i ballant amb la resta de balls cançons tant tradicionals com actuals. Al punt de mira hi havia els Gegants Vells, que en tot moment van ser protagonistes de l'acte, i els que van fer viure els instants més emocionants dels balls que es van fer durant aquesta nit especial i nova de la Festa Major d'Igualada.

En acabar les 4 hores de festa pels carrers de la ciutat, totes les colles van valorar positivament la recuperació d'aquest acte, i des del públic n'hi va haver una gran rebuda. Per part de FESTHI, la seva presidenta, Laia Cuadras, va afirmar que les expectatives s'havien superat de llarg, i tot i no saber com es desenvoluparia l'acte.

Prem per veure més contingut per a tu