Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Àliga d'Igualada esdevé el centre de l'entusiasme festiu

La capital de l'Anoia viu amb molta participació els dies centrals de la festa major

Festa Major d'Igualada

15

El dissabte de Festa Major a Igualada sempre ha estat el dia amb més gent pels carrers del centre, i enguany no n'ha estat una excepció. Des de primera hora del matí, la Rambla va acollir els participants del popular "Fes-ta el dinar", i a partir de la tarda es va buidar per donar pas a la cercavila tradicional.

A mig matí, els més preparats ja van començar a instal·lar-se a la Rambla per posar taules, cadires i començar a fer el dinar, i és que, una vegada a l'any, aquest punt de la ciutat es converteix en el menjador dels igualadins. El "Fes-ta el dinar" consisteix a organitzar-se per grups d'amics, famílies o entitats, ocupar la cèntrica Rambla i preparar el dinar amb fogonets, barbacoes o bàsicament menjar allò que s'ha portat preparat.

Com ja és habitual, el plat estrella ha estat la paella, juntament amb els fideus; tampoc no hi han faltat les barbacoes i, entre els més originals, un dels grups ha celebrat Nadal amb escudella. L'activitat en si també inclou un vermut popular, un bingo i una migdiada col·lectiva en finalitzar el dinar. El que va començar sent un acte de La Coll@nada, amb una participació reduïda, ara s'ha convertit en una tradició que ocupa tot el carrer i on fins i tot participa el mateix alcalde de la ciutat, Marc Castells.

Arribades les 5 de la tarda, la Rambla ja s'havia buidat per tenir a punt el carrer principal per on va desfilar la tradicional cercavila. Dues hores de recorregut amb foc, gegants, capgrossos, balls i la Banda de Música d'Igualada per fer gaudir la ciutadania de part del patrimoni cultural que posseeix la ciutat. Entre les figures més aclamades sempre hi destaquen l'Àliga i els seus portadors, que enguany estrenen vestimenta, els Gegants de la Ciutat, la família de gegants del Tonet, la Conxita, la Pia i en Tomeu, i l'indispensable foc dels diables. La rebuda de la ciutat va ser multitudinària, i aquest és un dels actes que reuneix més persones i, sobretot, el públic més familiar.

Els últims dos dies de festa major no baixen el nivell; avui diumenge, la plaça de l'Ajuntament s'omplirà per veure l'exhibició castellera dels Moixiganguers d'Igualada, els Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell, a les 12 del migdia. I a la nit i matinada, si no hi ha cap imprevist, les places s'ompliran per veure la revetlla popular de les places, i les barraques del Rec tornaran a bullir durant l'empalmada.

La festa major diu adéu dilluns, amb el piromusical, enguany, també, el vídeo del pregó i la pujada de cadires al Clein. Un clàssic.

Prem per veure més contingut per a tu