Segueix-nos a les xarxes socials:

Esparreguera aporta 26 parelles per aprendre català en un acte de voluntariat

El programa, que arriba enguany a la quinzena edició, ensenya i genera compromís amb la llengua

Una cinquantena de persones van assistir a la inauguració del programa Voluntaris per la llengua d'Esparreguera, en un acte presidit per la regidora de Política Lingüística, Mariona Masferrer. Un total de vint-i-sis parelles de voluntaris, un que ensenya i l'altre que aprèn, participen aquest any en aquest programa, que ha arribat als quinze anys de vida i del qual Esparreguera va ser una de les poblacions pioneres.

El període d'ensenyament s'allarga tradicionalment de Santa Eulàlia a Sant Jordi, durant deu setmanes , encara que s'acostuma a tancar a final de curs, juntament amb els diferents nivells d'estudis que ofereix el Servei Local.

Després de quinze edicions, Marc Piera, responsable del Servei Local de Català a Esparreguera, va explicar que «ara no només estem fent xarxa social; també creem consciència lingüística, convidant la gent a tenir una actitud no només pragmàtica, perquè potser els cal obtenir el nivell C, sinó també de compromís social i cívic amb la llengua pròpia del nostre país».

Aquest any, el programa té la col·laboració de 160 establiments comercials adherits. Aquests tenen el compromís d'ajudar a aprendre el català, atenent tothom qui entri a les botigues i s'adreci en català, encara que no el parli bé, en aquesta llengua. Si el client manifesta que és aprenent del Servei Local de Català, rebrà una atenció lingüística especial.

Prem per veure més contingut per a tu