L'Ajuntament d'Igualada i la Universitat de Lleida continuen avançant en l'ampliació dels equipaments vinculats a l'expansió dels estudis a la ciutat. Així, mentre es continua treballant en el projecte del futur Campus Salut que es preveu aixecar en l'edifici de l'antic Hospital, situat a la cantonada entre el Passeig Verdaguer amb el c/ Cardenal Vives, aquesta setmana s'ha fet una passa important pel que fa a la residència d'estudiants que es vol aixecar en aquesta mateixa illa.

Aquest dimarts, el ple municipal va aprovar la concessió, per un màxim de quaranta anys, de la utilització d'un terreny de 1.560 m2 a la UdL perquè aquesta hi pugui construir i explotar una residència d'estudiants que, segons argumenta l'alcalde, Marc Castells, "donarà resposta a la creixent demanda d'habitatge per part d'un nombre cada cop més gran d'alumnes i professors universitaris a la nostra ciutat". Aquest terreny llinda, al Nord amb l'antic Hospital, a Ponent amb el c/ Cardenal Vives, i al Sud amb el c/ Sant Carles.

La residència que es projecta, de la qual ja se n'ha enllestit el Pla Funcional que determina les necessitats que haurà de cobrir, preveu un edifici de planta baixa i tres plantes superiors amb un sostre edificable de 2.000 m2, d'acord amb el planejament existent.

La previsió és dotar-la inicialment d'una capacitat de 58 llits, distribuïts en 44 habitacions individuals i 7 de dobles, així com dels serveis complementaris corresponents, com ara una zona d'estar, un menjador, una cuina comunitària gestionada pels residents, una sala de treball o una zona d'estudi, entre altres. També tindrà un bar restaurant independent a peu de carrer.

La residència allotjarà principalment membres de la comunitat universitària -estudiants de grau, professors, doctorands o investigadors- tot i que, fora del calendari lectiu, es valorarà obrir-la al públic general. Es preveu poder començar els treballs al llarg de l'any 2019.

Després de l'aprovació del ple confirmada ahir i un cop aquesta concessió sigui convenientment formalitzada entre l'Ajuntament i la universitat, serà la mateixa UdL qui pivotarà la contractació dels treballs de construcció i qui vetllarà posteriorment per la seva gestió.