Segueix-nos a les xarxes socials:

La Diputació de Barcelona tria Olesa per fer foment de la lectura entre els joves

La població del Baix Llobregat lidera un projecte que implica els instituts i la biblioteca local

La Diputació de Barcelona tria Olesa per fer foment de la lectura entre els jovesaj olesa

La Diputació de Barcelona ha escollit Olesa de Montserrat per participar en un projecte de foment de la lectura adreçat a joves de la població i que es fa amb el suport i la col·laboració de la biblioteca.

Des de l'ens provincial subvencionaran llicències de la plataforma de lectura Legiland als dos instituts públics, i proporcionaran a la biblioteca recursos per reforçar el fons de llibres necessari. La plataforma Legiland ja funciona des del curs passat a tots els centres olesans gràcies a la implantació del Pla Lector Municipal.

La Gerència de Biblioteques i la d'Educació de la Diputació de Barcelona ha escollit Olesa, entre altres motius, pel coneixement i experiència que els instituts locals ja tenen amb la plataforma Legiland. Els instituts que participaran en el projecte són els dos públics que hi ha a Olesa, l'institut Creu de Saba i l'institut Daniel Blanxart i Pedrals.

Des de la Diputació de Barcelona subvencionaran un nombre determinat de llicències i proporcionaran a la biblioteca recursos per reforçar el fons de llibres inclosos a la plataforma. El projecte té com a objectiu treballar les relacions entre la biblioteca i els instituts a través de la lectura.

Amb aquesta iniciativa es reforça el Pla Lector Municipal i el foment de la lectura a tots els centres educatius, especialment a l'alumnat de 6è de primera i 1r d'ESO, a través de Legiland.

Aquest és el segon curs que tots els centres de primària i de secundària d'Olesa de Montserrat disposen de la plataforma Legiland per promoure la lectura entre l'alumnat. Legiland és una plataforma per fer lectura tutoritzada, en la qual es poden escollir entre gairebé 400 títols, 227 dels quals són a la biblioteca Santa Oliva a disposició de qui els necessiti.

De forma general, la plataforma s'adreça a joves de 10 a 16 anys, tot i que recentment s'ha introduït una categoria amb llibres de 8 a 10 anys. També hi ha llibres en anglès. El cor de la plataforma són els qüestionaris de comprensió lectora que fa l'alumne que ha escollit aquella lectura, i que permeten al professorat fer-ne el seguiment. A més d'entrenar les competències lectores de l'alumnat, s'incentiva el seu gust per la lectura d'una manera lúdica.

Prem per veure més contingut per a tu