Segueix-nos a les xarxes socials:

Veïns desallotjats de Miralles passen la nit pendents del foc

Una quinzena d’habitants de Mas Retou van dormir a l’ajuntament després de ser desallotjats per prevenció

Veïns desallotjats de Miralles passen la nit pendents del foc

Els habitants del veïnat de Mas Retou, dins el terme de Santa Maria de Miralles, van passar la matinada pendents que les flames no s’apropessin a les seves cases. És una zona pròxima a l’àrea on el foc està avançant i per aquest motiu dissabte ja van ser desallotjats. Una quinzena van passar la nit a l’ajuntament, on personal de Creu Roja va condicionar una de les sales per atendre els qui s’havien de quedar a dormir i hi van portar menjar i aigua. Ahir a la tarda la regidora de Medi Ambient, Yolanda Ruiz, estava a l’entrada de l’ajuntament pendent que a la carretera d’accés a Mas Retou, visible des de l’equipament municipal, no hi entrés cap vehicle que no fos d’emergències.

La regidora Yolanda Ruiz ahir a l’ajuntament | MIREIA ARSO

Ruiz també és veïna d’aquesta zona, amb prop de 30 cases i camins sense asfaltar, de Santa Maria de Miralles i ahir explicava aquest diari que la nit de dissabte va ser molt complicada. «Cada cop la situació anava a pitjor, i a la nit era ben visible la vermellor que provocaven les flames. A més, el vent bufava cap a la nostra direcció i al matí gairebé no s’hi podia ni respirar. Durant la nit no van poder actuar els efectius aeris i s’estava cremant una zona on els camions dels Bombers no hi podien accedir», explicava.

Ahir al matí es va evacuar el bestiar de les cases de pagès cap a llocs més segurs i Ruiz procurava que altres veïns de Mas Retou, preocupats per la casa, no s’hi desplacessin i, per tant, no s’exposessin al perill.

A la tarda li arribaven notícies de més veïns desallotjat a altres municipis de l’Anoia, i és que alguns habitants d’Orpí propers a Miralles també havien rebut l’ordre de marxar. «Estem pendents d’on van les flames i esperem que tot això s’acabi aviat», deia ahir sense saber encara si podria tornar aviat a casa.

Prem per veure més contingut per a tu