La jornada de plantes oblidades es consolida com un referent a Igualada
Enguany s’han ofert vuit itineraris d’activitats, el familiar és el que va tenir més afluència
Igualada va acollir ahir la 7a Jornada Gastronòmica de les Planes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, que s’ha consolidat com la trobada de referència per descobrir plantes silvestres i varietats tradicionals aplicades a la gastronomia i a altres usos. La va fer possible la participació d’uns 200 voluntaris i voluntàries d’arreu del país.
Enguany, la trobada ha inclòs més d’un centenar d’activitats i la participació d’una setantena d’expositors. Com a novetat, l’organització ha dissenyat un seguit d’itineraris d’activitats per guiar els assistents i ajudar-los a identificar el que el podien resultar més interessant: gastronomia, familiar, remeis i cosmètica, begudes, artesania, agricultura, sostenibilitat i recerca etnobotànica.
Marc Talavera, president d’Eixarcolant, va fer una molt bona valoració i va dir que és una iniciativa que repetiran, alhora que va posar en relleu la gran afluència a l’itinerari familiar. En general, va dir, «estem molt contents amb l’afluència de gent; totes les activitats han estat plenes».
A més de les activitats organitzades dins de la jornada, al llarg de tota la setmana, molts restaurants de la ciutat han ofert a la seva carta diferents propostes gastronòmiques que han elaborat amb aquestes plantes oblidades.
Temes
Més a Anoia
-
Un debat a Igualada mostra pessimisme sobre l’ús del català entre els joves
-
Els Moixiganguers d’Igualada expliquen els castells des de dins en una xerrada d’AUGA
-
L’Ajuntament dona la benvinguda a la primera vilanovina de l’any: Azahara Curras Almeida
-
El modernisme va impregnar Igualada en tots els sentits