FirAnoia, la mostra multisectorial de referència a la comarca, omplirà Igualada d’expositors comercials, d’artesania, gastronomia i automoció. La fira, que se celebra des d’aquest divendres a ala tarda fins diumenge presenta enguany un «format més dinàmic que mai», segons l’organització, i aposta per una programa d’actes que, amb el lema Movem l’Anoia, pretén que sigui «una experiència més completa per al visitant».

El Passeig Verdaguer i la plaça de Cal Font d’Igualada s’ompliran durant tres dies d’activitat i d’expositors diversos, amb uns 260 sumant empreses i serveis de l’Anoia, concessionaris, artesans, antiquaris i entitats. FirAnoia és un gran aparador de les iniciatives i serveis del territori, i es fa coincidir amb altres propostes. D’una banda, s’estrena l’activitat vinícola Tasta’m, al recinte de l’Escorxador, amb maridatges de vins i música. D’altra banda, s’aposta de nou pel mercat d’artesania, que ocupa l’espai final del passeig; i pel mercat d’antiguitats, que es fa l’últim diumenge de mes i omplirà diumenge al matí el parc de l’Estació Vella. Com a novetat d’aquesta edició de FirAnoia, hi haurà tres zones chill out al llarg del recorregut, amb la intenció que siguin espais de trobada i de descans per a expositors i visitants. S’hi podran trobar food trucks amb servei de menjar i begudes. La fira es complementa amb nombroses activitats, moltes de les quals es fan a l’espai Servisimó, al passeig Verdaguer. I a part d’aquest espai lúdic, aquest any s’estrena l’espai Iguana, amb reptes i demostracions per a públic de totes les edats. Parel·lalment, la Plaça de Cal Font repetirà un any més com a espai d’automoció, amb exposició i venda de cotxes.

Més de vint marques a l'espai d'automoció

Una quinzena de concessionaris d’Igualada i de la comarca ompliran des d’aquesta tarda fins diumenge la plaça de Cal Font amb una àmplia selecció de vehicles nous, d’una vintena de marques i una àmplia gamma de models. L’espai d’automoció és una oportunitat per als concessionaris per mostrar les novetats en vehicles, i també ho és per aquells que tenen intenció de renovar el cotxe, ja que els poden veure de prop i conèixer-ne les característiques. Per tal d’incentivar la compra, se sortejaran tres premis de 1.000 euros cadascun entre els compradors.

Cotxes exposats a la plaça de Cal Font d'Igualada, l'any passat a FirAnoia Arxiu/Miti Vendrell

Tasta'm, degustacions i música

FirAnoia estrena la proposta Tasta’m, amb degustacions i música en directe. Es farà al recinte modernista de l’Escorxador tant aquest divendres com dissabte, 24 de setembre, a partir de 2/4 de 8 del vespre. S’ha programat una visita guiada a l’espai de l’Escorxador, i després un maridatge a càrrec de la DO Catalunya, amb els cellers Pla de Morei i Caves Bohigas, de la mà de la sommelier Clara Dalmau. S’amenitzarà amb el concert del duet acústic Elisa Mas i Marc Badia. Cal inscripció prèvia a firanoia.cat.

Es faran dues nits de degustacions i música al recinte de l'Escorxador FirAnoia

Espais lúdics amb oferta d'activitats

FirAnoia comptarà, després de la bona acceptació de l’any passat, amb l’espai lúdic Servisimó, on es podrà trobar una àmplia oferta d’activitats per a tots els gustos i edats. S’hi faran xerrades, exhibicions gimnàstiques, jocs infantils i tornejos d’escacs, entre d’altres propostes. A més, com a novetat, hi haurà l’espai Iguana, ple de reptes, demostracions i activitats per a petits i grans. Per exemple, repte de crossfit, festival electra amb tallers infantils i demostració de grafits.

Partides d'escacs, l'any passat a FirAnoia Arxiu/Miti Vendrell