"L'Exèrcit ha iniciat la segona fase de l'operació Plom Dur i les tropes estan ara mateix maniobrant dintre de la franja de Gaza", va dir a Efa la font.

Va precisar que el Comitè de Defensa del Parlament israelià ha autoritzat la mobilització de reservistas que han estat cridats a files per a donar suport la incursió.

"L'objectiu de l'operació és destruir la infraestructura de Hamás, prendre control de la zona de llançament de coets i disminuir els llançaments tant com sigui possible", va afegir.

El propòsit és "asestar un dur cop a Hamás" i reduir el nombre d'atacs des de la franja contra territori israelià, va dir.

La invasió té lloc després que l'Exèrcit d'Israel emprés per primera vegada aquesta tarda foc d'artilleria des de sòl en l'ofensiva que inici fa vuit dies en la franja i en la qual fins a ara solament utilitzava força aèria i marítima.

Centenars de tancs i vehicles blindats, així com almenys deu mil soldats, voltaven des del dilluns Gaza a l'espera de l'ordre del comandament d'envair aquest territori palestí, de 40 quilòmetres de llarg per 15 d'ample i en el viuen milió i mig de persones.

D'acord amb fonts militars israelianes citades per mitjans locals, la incursió serà curta i massiva per a complir aviat els objectius i evitar un alt nombre de baixes.