El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va enviar ahir als grups parlamentaris un esborrany de la llei electoral catalana amb la intenció de forçar que el Parlament debati i acabi aprovant aquesta llei, pendent des del restabliment de la democràcia.

El conseller va enviar una carta als grups en la qual assegura que aquesta proposta d'articulat, elaborada pel professor Josep Maria Colomer a partir de les recomanacions que va fer una comissió d'experts fa gairebé dos anys, pot ser "un bon punt de partida" per "encaminar un text amb consens".

En la carta, Ausàs recorda als grups parlamentaris que Catalunya és l'única comunitat autònoma que encara no té llei electoral pròpia i que l'absència d'aquesta normativa fa que els comicis es regeixin per la llei estatal i per disposicions transitòries de l'Estatut del 1979.

Ausàs va prometre encarregar aquesta proposta d'articulat després de comparèixer al Parlament el 5 de novembre passat, de manera que el conseller ha trigat més de mig any a remetre al Parlament aquesta síntesi. En aquella compareixença va animar els grups a constituir una ponència parlamentària.