El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat avui que la causa que defensa CiU és "invencible" i ha reclamat als ciutadans de Catalunya que en les pròximes eleccions li atorguin una "gran majoria" que li permeti governar sense "crosses" ni "hipoteques".

En el simbòlic marc del monestir mil·lenari de Sant Benet (Bages), al qual s'han reunit conjuntament els consells nacionals de CDC i Unió, Mas ha estat ratificat oficialment, per tercera vegada consecutiva, com a candidat de CiU a la presidència de la Generalitat.

Durant poc més de mitja hora, Mas ha dirigit un discurs de sentiments, ple de referències èpiques, en què per un dia han quedat aparcats temes d'actualitat com l'incendi d'Horta de Sant Joan, la polèmica sobre la immigració a Vic, les vegueries o la llei electoral.

Prenent com model el monestir romànic de Sant Benet, erigit al segle X i reconstruït recentment, Mas ha afirmat que després de dues legislatures en l'oposició no el mou una "set de venjança" contra el tripartit, sinó una "set de reconstrucció" de país.

Aquest "esperit de reconstrucció", que ha vingut a batejar com l'"esperit de Sant Benet", és el que segons el seu parer ha de moure a la gent de CiU de cara a les pròximes eleccions: no deixar-se portar pel rancor cap a ningú, sinó centrar-se en el seu objectiu d'"aixecar Catalunya", treure-la de la seva "confusió" i fer-la "volar".

Mas vol que la seva campanya electoral estigui impregnada d'aquest esperit "positiu", no encaminada a "destruir a ningú" o "passar comptes" a aquells que van condemnar CiU a l'oposició, sinó a "arribar al cor i el cap dels 7,5 milions de catalans" per infondre'ls "il·lusió" pel canvi.

"Fem una crida al poble de Catalunya a no resignar-se, a no abandonar, a no caure en el fatalisme, a no conformar-se amb aquesta situació de país", ha explicat.

Mas ha reconegut que els últims set anys de "travessia del desert" han estat certament complicats per a CiU, però s'ha mostrat convençut que aquesta etapa arriba ara al seu final i que, per tant, "l'experiència del tripartit es convertirà en una anècdota irrellevant en la llarga història de Catalunya".

Recorrent a un símil èpic, ha recalcat que els intents de PSC, ERC i ICV-EUiA de destruir políticament CiU han fracassat, perquè malgrat desposseir-la de la "púrpura del poder" s'ha mantingut "al peu del canó" i no ha renunciat mai a les seves "conviccions".

"Potser ens van convertir en soldats temporalment derrotats, però el que no sabien és que la nostra causa era i és invencible, ja que aquesta causa és la llibertat del poble de Catalunya i la nació plena catalana", ha subratllat.

Els que pensaven que CiU era "feble" i "dúctil" han pogut comprovar, segons Mas, que "aquell gen anomenat convergent" és "dur de rosegar", perquè "en el seu nucli porta l'ADN de Catalunya", que fa que un "se sobreposi en els moments més difícils".

Convençut de les seves possibilitats en aquesta ocasió, després de dos intents fallits d'assolir la presidència de la Generalitat, Mas ha cridat als seus a mobilitzar-se massivament per aconseguir que el "canvi" polític a Catalunya se sustenti en una "gran majoria".

Mas aspira a liderar "no un govern que hagi de caminar amb crosses des del primer dia, hipotecat per pactes que el facin feble", sinó un "govern fort, amb lideratge potent, capaç de prendre decisions que potser no sempre seran fàcils ni acontentaran a tots però sí que faran avançar el país".

El futur que Mas somia per al país, ha comentat, s'acosta a la Catalunya que van somiar els modernistes, els noucentistes i el president Francesc Macià, o a "la Catalunya prestigiosa, respectada, oberta al món i digna" que va presidir Jordi Pujol.

No han faltat al·lusions subliminals al "Yes, we can" de Barack Obama, no només per les constants apel·lacions a fer realitat el "canvi" a Catalunya sinó també quan Mas ha parafrasejat el president nord-americà: "Si Catalunya suma, pot".