Els Mossos d'Esquadra han detingut dos dels tres atracadors que van participar dilluns passat, dia 30, en un robatori en un supermercat de la Verneda i la Pau, al districte de Sant Martí de Barcelona, on van ferir d'un tret un mosso d'esquadra jubilat que va intentar detenir un dels assaltants.

Fonts dels Mossos d'Esquadra van informar ahir que un dels presumptes atracadors va ser detingut dimarts i l'altre dimecres a la nit, mentre continua la recerca d'un tercer i investiguen si estan relacionats amb altres atracaments comesos el mateix dia també al districte de Sant Martí. Els dos detinguts són de nacionalitat espanyola i tenen antecedents per altres robatoris, que devien cometre sempre intimidant les seves víctimes amb una arma de foc.

En l'atracament perpetrat dilluns passat a la nit, els detinguts, que viatjaven en motocicletes, van accedir al supermercat, situat al carrer Cantàbria de Barcelona, amb casc per no ser descoberts.

En el transcurs dels fets van disparar diversos trets i va quedar ferit un client de l'establiment, que va resultar ser un mosso d'esquadra jubilat que va intentar impedir el robatori i retenir un dels assaltants.

Aquest li va disparar un tret a l'abdomen, que no li va afectar cap òrgan vital, i va intentar rematar-lo a terra amb un altre tret, encara que en aquest segon cas la bala només li va fregar la pell del cap, per la qual cosa l'agent retirat va salvar la vida i dimarts a la tarda ja va ser donat d'alta de l'hospital.

La policia autonòmica ha fet saber que la investigació continua oberta i per això no ha facilitat més detalls de les detencions, ja que no descarta efectuar nous arrestos en les pròximes hores. Arran d'aquest succés, el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) va denunciar que s'ha produït un increment de les armes de foc a Catalunya i va acusar el departament d'Interior de la Generalitat d'"irresponsabilitat manifesta" i "passivitat" per obligar els agents a patrullar "sense una altra protecció que la camisa".

Després de denunciar que els delinqüents usen cada vegada més armes de foc, el sindicat policial va insistir a demanar una dotació d'armilles antibala lleugeres per a tots els agents del cos policial.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, després del succés, va qualificar de "noble" l'actitud del mosso d'esquadra jubilat a l'hora d'intentar evitar l'atracament a l'establiment comercial.