Segueix-nos a les xarxes socials:

Donen l'alta als dos infectats d'Ebola tractats als Estats Units

Creu Roja Espanyola alerta de l'alt ritme de contagi del virus a l'Àfrica Occidental

Donen l'alta als dos infectats d'Ebola tractats als Estats UnitsERIK S. LESSER/efe

El metge i la infermera infectats d'Ebola a Libèria i que van ser traslladats fa tres setmanes als Estats Units per rebre un tractament experimental van superar la malaltia i van rebre l'alta mèdica de l'Hospital Universitari de Emory d'Atlanta (Geòrgia). El metge Kent Brantly, de 33 anys, i la infermera Nancy Writebol, de 59, els dos missioners que es van contagiar amb el virus mentre treballaven en un centre mèdic a Libèria, van rebre tractament amb el sèrum experimental ZMapp, mai abans usat en éssers humans.

Després que no se'ls trobés cap rastre del virus a la sang, els dos missioners van ser donats d'alta del centre mèdic, que disposa d'una àrea d'aïllament especialitzada per a aquesta mena de casos. "Els pacients no suposen una amenaça mèdica per a la salut pública", va explicar Bruce Ribner, director mèdic de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari d'Emory, en una conferència de premsa a la qual va acudir el mateix Brantly.

Paral·lelament, els metges que van atendre el missioner Miguel Pajares, repatriat des de Libèria després de contagiar-se i que va morir el 12 d'agost a l'Hospital Carlos III de Madrid, lamenten que, després d'una lluita "fins al final", el "desenllaç" del sacerdot hagi estat el que esperaven, la seva mort. Els especialistes en patologies tropicals i del viatger del servei de Medicina Interna de l'Hospital La Paz-Carlos III Marta Arsuaga i Fernando de la Calle Prieto, dos dels quatre integrants de l'equip mèdic que va atendre Pajares, van assegurar que es tracta d'una experiència única a Espanya i a tot Europa, on mai abans s'havia tractat un malalt amb el virus dEbola.

Creu Roja Espanyola, que té un equip a Sierra Leone intentant frenar l'Ebola, va avisar de l'alt ritme de contagi del virus, ja que només entre el 14 i el 16 d'agost es van registrar 113 nous casos i 84 morts a quatre països de l'Àfrica Occidental: Guinea, Libèria, Nigèria i Sierra Leone.

El govern de Sud-àfrica va anunciar el tancament de les seves fronteres als viatgers procedents dels països afectats per l'Ebola, en un intent de contenir la propagació del virus.

Prem per veure més contingut per a tu