Segueix-nos a les xarxes socials:

El Regne Unit eleva la seva alerta per terrorisme per possibles atacs

L'avanç de l'Estat Islàmic a l'Iraq provoca el desplaçament de 850.000 persones en un mes

La ministra d'Interior britànica, Theresa Mayo, va anunciar que el Regne Unit ha elevat la seva alerta per terrorisme de "substancial" a "severa" davant l'evolució dels conflictes a Síria i l'Iraq. El nou nivell d'alerta és el quart grau en una escala de cinc i significa que un atac terrorista és "altament probable", si bé Mayo va destacar que Londres no té informació que apunti cap a un atac "imminent".

"L'avanç en el nivell d'amenaça està relacionat amb els esdeveniments a Síria i l'Iraq, on grups terroristes estan planejant atacs contra Occident", va detallar la ministra. "Alguns d'aquests plans involucren previsiblement combatents que han viatjat allà des del Regne Unit i Europa per prendre part en aquests conflictes", va afegir.

Per altra banda, l'avanç del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a l'Iraq ha provocat el desplaçament forçat de 850.000 persones en un mes i ha elevat a 1,6 milions el nombre total de persones que han abandonat la seva llar des del gener passat degut a la violència. L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) va revelar que els desplaçats estan en 1.577 llocs després de l'agreujament del conflicte armat a les províncies de Anbar i Nínive.

L'Estat Islàmic ha decapitat un combatent de les forces kurdes o peixmergues, segons un vídeo en el qual el grup gihadista amenaça el govern de la regió autònoma del Kurdistan iraquià i els Estats Units per la seva lluita contra els extremistes al nord de l 'Iraq. En un vídeo titulat Missatge amb sang es veu un combatent kurd agenollat a terra a prop d'una mesquita a la ciutat septentrional de Mossul i envoltat per tres gihadistes de l'EI. Un d'aquests gihadistes amenaça de mort el president dels EUA, Barack Obama, i el seu poble per la seva "intervenció flagrant" a l'Iraq.

L'ONU continua les gestions per aconseguir la llibertat dels cascos blaus detinguts dijous a l'altiplà del Golan per un grup radical islàmic.

Nous atacs a Mossul

Les forces nord-americanes van portar a terme quatre atacs aeris més contra les posicions de l'Estat Islàmic a les proximitats de la presa de Mossul, al nord de l'Iraq. Els atacs van destruir quatre vehicles armats de l'EI i en van danyar greument un altre.

Prem per veure més contingut per a tu