Almenys 15 ferits en enfrontaments entre manifestants propalestins i proisraelians als EUA

Les protestes al campus universitaris nord-americans ja ha deixat més d'un miler de detencions

Enfrontament entre manifestanes propalestins i proisraelians a la Universitat de Califòrnia (EUA)

Enfrontament entre manifestanes propalestins i proisraelians a la Universitat de Califòrnia (EUA) / Europa Press/Contacto/Jill Connelly

EP

Almenys 15 persones han resultat ferides, una d'elles hospitalitzada, en una sèrie d'enfrontaments entre manifestants propalestins i contramanifestants proisraelians a la Universitat de Califòrnia (Estats Units), en el marc de les prostestas propalestines als campus universitaris del país durant les últimes dues setmanes i que han deixat ja més d'un miler de detencions.

El darrer incident, que s'ha saldat aquesta matinada amb la quinzena de ferits, s'ha produït quan diverses desenes de persones vestides de negre amb màscares blanques han atacat amb pals i objectes incendiaris els manifestants propalestins que acampaven al campus de la Universitat de Califòrnia, segons ha informat la cadena de televisió CNN.

Paral·lelament, a altres campus també hi ha hagut protestes i detencions. Els agents de la Policia de Texas han intervingut a la Universitat de Texas per arrestar 17 manifestants després que aquests es neguessin a retirar les tendes de campanya.

A la Universitat de Buffalo, els agents han detingut 16 estudiants i "altres individus no relacionats" amb el centre després d'haver-los demanat que abandonessin el campus.

Quinze manifestants més han quedat arrestats per la Policia de Nova York mentre aquesta dispersava una protesta a la Universitat de Fordham, on s'espera que aquesta xifra segueixi creixent, segons les autoritats.

Les universitats nord-americanes estan protagonitzant aquestes últimes dues setmanes una sèrie de protestes multitudinàries propalestines a través d'accions com acampades i l'ocupació d'edficis, amb la Universitat de Columbia com a epicentre de la reivindicació.