El Rei Felip VI ha expressat aquest dimarts en roda de premsa a l'Elisi amb el president francès, François Hollande, el seu condol a les famílies de les víctimes de l'accident d'avió que ha afectat un aparell de la companyia Germanwings procedent de Barcelona amb destinació a Dusseldorf. També ha anunciat la suspensió del seu viatge com a cap d'Estat a França, una decisió que segons ha explicat ha estat consensuada amb els presidents Rajoy i Hollande. El monarca ha apuntat que l'accident ha causat moltes víctimes, que no es té constància de supervivents i que entre les víctimes hi ha "un nombre molt elevat d'espanyols, alemanys i turcs".

El monarca, que també ha transmès el seu condol a les autoritats alemanyes i turques, ha expressat la gratitud per les mesures que el govern francès ha posat en marxa per atendre la catàstrofe. "Agraïm l'esforç i totes les atencions del govern i del president Hollande".

Pel que fa a la suspensió, ha apuntat que espera trobar dates futures per poder fer la visita en un altre moment. "És una decisió que hem adoptat després de converses amb el president Rajoy", ha dit.