L'Oficina d'Investigacions i Anàlisis (BEA) francesa no ha descartat avui que el sinistre de l'Airbus A320 als Alps francesos, en què van morir els seus 150 ocupants, pugui deure's a un atemptat terrorista, i va assenyalar que de moment "no es pot tancar cap hipòtesi".

El director del BEA, Rémi Jouty, ha assenyalat que per ara l'organisme "no té la menor explicació de la raó que va portar a l'avió a descendir ni de per què no va respondre als intents de contacte dels controladors aeris".

"La corba de la trajectòria és compatible amb la d'un avió controlat per pilots, amb l'excepció que no imaginem que hi hagi pilots que puguin conscientment enviar un avió cap a la muntanya", ha explicat Jouty.

El director de l'organisme ha explicat que aquesta corba "també és compatible amb la d'un avió controlat per pilot automàtic, però en aquest estat no podem donar més explicacions ni podem dir més, perquè fa minuts que tenim el fitxer d'àudio".

"No hi ha cap mena d'informació que faci pensar que hi havia unes condicions meteorològiques particularment difícils", ha afegit l'expert, qui tampoc no ha pogut concretar si els pilots estaven conscients ni si les veus que s'escolten en la gravació pertanyen a la tripulació.

El BEA investigarà l'historial dels pilots i com es van formar, però considera que "no hi ha raó" per difondre els seus noms, com acostuma a ser costum en aquests casos.

L'organisme francès treballarà, ha anunciat Jouty, de forma conjunta amb les seves institucions homòlogues a Alemanya i a Espanya, l'anomenada Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil (CIAIAC).