El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha ordenat a les forces de seguretat de l'Estat que s'investiguin els missatges ofensius, a través de Twitter, que s'han registrat en les últimes hores contra les víctimes de l'accident aeri dels Alps.

Fonts del Ministeri de l'Interior han explicat a Efe que s'han detectat tuits "molt ofensius" contra algunes de les víctimes del sinistre aeri per ser d'origen català.

"Les ofenses s'han produït en uns missatges apareguts a les xarxes socials, on alguns usuaris es delecten del fet que algunes víctimes de l'accident siguin catalans", ha indicat un portaveu del Ministeri.

Aquestes actuacions s'han obert en el marc de les accions que duen a terme les forces de seguretat contra els delictes d'odi, que proliferen a Internet.

Alguns dels missatges ofensius que circulen per la xarxa són: «Lo del accidente de avión me parece muy bien si iban catalanes dentro», "Ojalá sean catalanes todos los muertos en el accidente de avión que volaba entre Barcelona i Düsseldorf»i «Solo son españoles cuando hay una desgracia para apuntarse a las indemnizaciones. Boicot products of Cataluñisten».

Altres missatges que es poden llegir són: "D acuerdo, lo diré yo, pero media España está pensando que ojalá los 45 apellidos esañoles sean de catalanes, vascos i panchitos» i "A ver a ver, no hagan drama que en el avión viajaban catalanes, no personas».