Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya és la segona comunitat amb més pressupost de Foment, segons el ministeri

El secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, va defensar ahir que "Catalunya és la segona comunitat amb més pressupost dins del grup Foment" per al 2016, segons reflecteixen els comptes presentats ahir a la Comissió de Foment del Congrés.

Niño, davant les crítiques del diputat de CiU Pere Macias, que acusava el govern de no destinar prou inversions a Catalunya, va respondre que "no és cert" que el pressupost de Foment destinat a la comunitat sigui "baix". Així, va apuntar que la inversió del grup Foment pressupostada per a Catalunya el 2016 puja a 1.086 milions d'euros i que en el període 2012-2016 suma un total d'11.165 milions. Quant al pressupost de l'any vinent, va remarcar que la inversió en carreteres a Catalunya creixerà el 12,4 %, fins a 196 milions, i la de ferrocarril, en el 5,54 %, fins a 673,9 milions.

Niño ha destacat l'"esforç especial" que Foment farà en el ferrocarril a Catalunya, en particular en Rodalies, que amb una inversió de 205 milions podrà apreciar "millores substancials en els pròxims mesos i els pròxims anys".

També va destacar "l'esforç" realitzat per Foment per reactivar les obres parades tant en ferrocarril com en carreteres.

Prem per veure més contingut per a tu