Segueix-nos a les xarxes socials:

Cinc-cents esportistes signen una campanya de suport al dret a decidir de Catalunya

Un total de cinc-cents esportistes catalans, i també el Barça i l'Espanyol, han expressat el seu suport al dret a decidir a través de la campanya Guanyarem que està impulsada per la plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La presentació de la campanya es va fer ahir al matí i de moment s'han donat a conèixer cent noms. Cada dia, fins aquest dijous, es donaran a conèixer cent noms més dels esportistes que donen suport a la campanya. De moment, entre el centenar d'esportistes que es van donar a conèixer ahir hi figuren el santpedorenc Pep Guardiola, ara entrenador del Bayern de Munic i que tancarà la llista de Junts pel Sí a Barcelona, el berguedà Marc Coma i el ceretà Killian Jornet, entre els representants de la Catalunya Central. També hi ha altres esportistes com els exjugadors del FC Barcelona Xavi Hernández, Hristo Stòitxkov, Ludovic Giuly i Carles Puyol.

Aquesta campanya té un manifest de dotze punts, entre els quals destaquen la necessitat de tenir més recursos econòmics per a l'esport català, una llei de mecenatge esportiu i l'oficialitat de les seleccions catalanes.

Malgrat que cap punt fa referència a la independència, Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions, va destacar que "en el marc legislatiu actual, moltes d'aquestes reivindicacions sense un estat propi no són possibles".

Prem per veure més contingut per a tu