Segueix-nos a les xarxes socials:

Els rebels sirians asseguren que Rússia bombardeja zones sota el seu control

Washington i Moscou inicien contactes per evitar topades en la lluita contra l'Estat Islàmic

Els rebels sirians asseguren que Rússia bombardeja zones sota el seu controlefe

Rússia va bombardejar ahir per segon dia consecutiu el territori sirià, on activistes i opositors van assegurar que va atacar àrees controlades per faccions rebels, sense presència de gihadistes de l'Estat Islàmic (EI).

En aquesta jornada, els avions russos van tenir com a blanc les zones de Yisr al-Shogur, Jan Shijun, Kafr Nabel i al-Ahrash, a la província septentrional d'Idleb, així com la plana d'al-Gab, a la central de Hama, i el nord de Homs, també al centre, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

La majoria d'aquests llocs està sota el domini del Front al Nusra, filial siriana d'Al-Qaida, i altres grups aliats que lluiten contra l'exèrcit del president sirià, Baixar al-Assad.

En declaracions a Efe, un comandant de l'opositor Exèrcit Lliure Sirià (ELS), el general Ahmad Rahal, va afirmar que la força aèria de Rússia va colpejar ahir posicions de la seva organització a Jan Shijun i Kafr Nabel, després de bombardejar ahir la base d'una de les seves brigades, l'Exèrcit d'Al Aza (honor), a Hama. Els rebels de l'ELS, de tendència moderada, reben suport militar dels EUA i estan vinculats a la Coalició Nacional Síria (CNFROS), principal aliança política opositora.

Rahal va destacar que en cap de les àrees bombardejades pels russos entre abans d'ahir i ahir hi ha presència de combatents de l'EI. "Rússia està atacant zones que són vitals per al règim, perquè són a prop de llocs habitats pels alauites (credo que professa al-Assad) -va indicar aquesta font. Si de veritat volen destruir l'EI, haurien d'anar a Hasaka, Al Raqa i Deir al-Zur".

Per la seva banda, Estats Units i Rússia van començar ahir contactes de manera "cordial i professional" en matèria militar per evitar topades a Síria, on duen a terme atacs aeris, segons van informar fonts governamentals.

El portaveu del Pentàgon, Peter Cook, va indicar que aquest primer contacte es va produir a través d'una videoconferència d'una hora, amb la participació de Elissa Slotkin, secretària adjunta de Defensa per a Assumptes de Seguretat Internacional.

"L'intercanvi va ser cordial i professional", va explicar Cook en una roda de premsa i va assegurar que Washington no va a compartir intel·ligència amb Rússia i l'objectiu es limita a evitar "una escalada de tensió". A la vigília dels atacs, el president Obama i el rus Putin van mantenir a Nova York una reunió en què es va acordar mantenir canals de comunicació per evitar xocs i accidents a Síria.

Prem per veure més contingut per a tu