El candidat d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, que va obtenir dos diputats el 20-D, va assegurar que "més enllà dels jocs de trons" dels partits després de les eleccions és necessari un diàleg "amb un programa damunt de la taula que resolgui els problemes socials".

"Quan un camina pel carrer veu que la gent vol polítiques i un govern que resolgui els problemes", assenyala Garzón, que també va recriminar als partits que hagin entrat a protagonitzar "un joc de trons" amb línies vermelles sobre les quotes de poder i no sobre polítiques.

Garzón va assenyalar que Izquierda Unida només donarà suport a un govern i uns candidats "que vagin a la investidura amb un programa d'emergència social", però també va advertir clarament que el seu partit rebutjarà les formacions que es barallen "pel poder i per les cadires".

"Volem transmetre la nostra convicció que, més enllà dels discursos i més enllà dels jocs de trons que estem veient aquests dies, necessitem clarament ser partidaris del diàleg amb un programa damunt de la taula que resolgui els problemes socials", va insistir.

Una mesa plural

El líder d'Izquierda Unida va explicar que té previst participar amb el PSOE en les negociacions per garantir que la Mesa del Congrés dels Diputats "sigui plural" en relació a la representació parlamentària, que ha configurat una cambra molt fragmentada.