Segueix-nos a les xarxes socials:

Sánchez proposarà una solució a la portuguesa si el PP no forma govern

El líder del PSOE ha visitat el cap del govern socialista de Lisboa, que va pactar amb l'esquerra radical

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, intentarà emular el seu homòleg de Portugal i liderar, a Espanya, una "gran coalició" de forces progressistes, en cas que el conservador Partit Popular (PP) no aconsegueixi formar Govern. Per tant, "estendrà la mà a totes les forces progressistes" per "liderar el canvi polític" que necessita Espanya, ha declarat aquest dijous després de reunir-se a Lisboa amb el primer ministre lusità, el socialista António Costa, que va arribar al Govern gràcies a un inèdit acord amb l'esquerra radical.

"Les forces del canvi s'han d'entendre perquè un país pugui progressar. I reitero, li dic no a la gran coalició que proposa el PP", ha aprofundit el líder espanyol. En cas que el president en funcions, Mariano Rajoy, no aglutini els suports necessaris per formar Executiu, Sánchez s'asseurà a taula amb les forces progressistes del Parlament espanyol, encara que no va especificar quines.

Referèndum, línia vermella

Sánchez va ser qüestionat sobre la postura de Podem, partit clau per a un futur Executiu socialista que posa com a condició per negociar que se celebri un referèndum a Catalunya: "El partit de Pablo Iglesias (Podem) sap que el referèndum a Catalunya és inconstitucional", va recordar Sánchez, en al·ludir a la "línia vermella" negociadora del seu partit.

Pel que fa als partits nacionalistes catalans, favorables a la independència i claus per propiciar una eventual coalició majoritària, el dirigent socialista va donar a entendre que, si fos necessari, s'asseuria a negociar amb ells.

"Serà en les polítiques i no en les sigles on ens entendrem", ha dit el dirigent socialista espanyol, que va eludir a aprofundir més.

Prem per veure més contingut per a tu