Segueix-nos a les xarxes socials:

Cronologia d'una dècada de segrestos d'avions

La majoria d'aquestes accions han estat protagonitzades per pirates aeris amb diverses motivacions polítiques i, en algun cas, amb algun trastorn mental

Cronologia d'una dècada de segrestos d'avionsEFE

El segrest d'un avió de passatgers de la companyia egípcia Egypt Air per un passatger armat amb un cinturó d'explosius aquest dimarts 29 de març se suma a la llista de casos registrats durant l'última dècada a tot el món.

Els segrestos, protagonitzats per pirates aeris amb diverses motivacions polítiques, i en algun cas amb algun trastorn mental, van acabar en tots els casos -i després de fortes amenaces- amb la rendició del segrestador i l'alliberament dels ostatges.

Relació dels segrestos més destacats:

- 3 octubre 2006. Un ciutadà turc va segrestar un avió amb 113 passatgers que volava de Tirana a Istanbul i el va fer desviar a Itàlia, en protesta per la imminent visita del Papa a Turquia.

- 24 gener 2007. Un avió de la sudanesa Air West, amb 116 persones, va ser segrestat a Khartum (Sudan) per un home armat i desviat a N'Djamena (Txad), on es va lliurar a les autoritats després d'alliberar els ostatges.

- 16 febrer 2007. Un avió d'Air Mauritane, amb 79 ocupants, va ser segrestat quan s'enlairava de Nouakchott (Mauritània) cap a Las Palmas (Espanya). A les poques hores, després d'aterrar a l'illa canària, el segrestador va ser reduït.

- 10 abril 2007. El segrestador d'un avió de la turca Pegasus Airlines, que volava de Diyarbakir a Istanbul, es lliura a les autoritats a Ankara (Turquia), on haviat obligat a desviar l'aparell.

- 18 agost 2007. Dos homes que van afirmar que actuaven en nom d'Al-Qaida segresten durant cinc hores un avió de la turca Atlas Jet, que havia partit de Xipre amb 136 ocupants. Es van rendir a l'aeroport de Natalia (Turquia), on la nau va aterrar per repostar i seguir cap a l'Iran. La bomba que portaven era de plastilina.

- 27 agost 2008. Dos homes segresten un Boeing 737 de la sudanesa Sun Air després d'enlairar-se de Nyala (Darfur). El van desviar a l'aeroport libi de Kufra, on van alliberar a 187 passatgers mentre retenien a sis tripulants. Finalment es van rendir i van dir que eren de l'Exèrcit d'Alliberament del Sudan (ALS).

- 20 abril 2009. Un pertorbat mental segresta durant vuit hores un avió de la canadenca CanJet Flight en un aeroport de Jamaica.

- 9 setembre 2009. Un pastor religiós amb antecedents per assalt a mà armada, segresta un avió d'Aeroméxico, amb 104 ocupants, que cobria la ruta entre Cancún i la capital mexicana per "una revelació divina", amb l'amenaça de fer-ho explotar en ple vol.

- 29 juliol 2010. Un home és detingut a l'aeroport moscovita de Domodédovo per segrestar un avió procedent de Mineralnie Vody, al Caucas Nord de Rússia.

- 29 juny 2012. Deu persones resulten ferides durant un segrest d'un avió de Tianjin Airlines, amb un centenar de passatgers, que sobrevolava la regió autònoma xinesa de Xinjiang (nord-oest). El pirata va ser reduït per la tripulació i els passatgers.

- 17 febrer 2014. El copilo d'un avió d'Ethiopian Airlines, amb 202 ocupants, que realitzava el trajecte d'Addis Abeba a Roma, segresta l'aeronau i la desvia a Ginebra, on va demanar asil polític.

- 29 març 2016. Un home amb un cinturó d'explosius segresta un avió de passatgers de la companyia egípcia Egyptair, que es dirigia d'Alexandria al Caire, i el fa desviar a l'aeroport de Larnaca (Xipre).

Prem per veure més contingut per a tu