Segueix-nos a les xarxes socials:

Creen un joc online per aprendre a crear empreses opaques

Pretén ajudar a comprendre en un minut com han operat les persones implicades en aquest tipus de frau

Després de la filtració dels papers de Panamà, l'agència Populate ha creat un joc virtual en el qual l'usuari aprèn a crear empreses opaques. El Consorci Internacional de Periodistes de Recerca ho mostra a la seva pàgina web i permet jugar des del seu propi ´site´.

L'usuari tria quin personatge vol ser a ´Stairway to Tax Heaven´: Juan Penalti (un jugador de futbol), Polly Tissien (una política) o Edmun von Kronen (un poderós executiu). A la pantalla apareix un missatge tranquil·litzador: "Benvingut al món secret de les empreses offshore. El seu objectiu és navegar en aquest univers paral·lel i mantenir ocult els seus diners. No es preocupi! Advocats, administradors de patrimoni i banquers estaran aquí per ajudar-lo".

La plataforma interactiva està disponible en anglès, francès i espanyol. Quan hàgim triat al nostre personatge, podrem anar decidint com crear una societat opaca, utilitzar eines per ocultar béns, defraudar a Hisenda... La funció del joc és ajudar a comprendre a l'usuari en poc més d'un minut com han operat les persones implicades en aquest tipus de frau fiscal.

Prem per veure més contingut per a tu