Segueix-nos a les xarxes socials:

París viu la pitjor crescuda del Sena en més de trenta anys

París viu la pitjor crescuda del Sena en més de trenta anysefe

Inexorable, el riu Sena creixia ahir cada hora uns quants centímetres al seu pas per París, que observa amb temor i una mica d'impotència com l'aigua s'ha empassat els seus passejos fluvials i amenaça amb entrar a les llars, empreses i alguns dels monuments més visitats del món.

El pic de la crescuda, segons les autoritats, estava previst que s'assolís anit per arribar a una altura propera als 6,50 metres, un nivell que no es veia a la Ciutat de la Llum almenys des de 1982. L'alerta a París continua sent taronja, és a dir, un esglaó per sota de la vermella, que hauria de decretar-se si l'avinguda superés els set metres i que implicaria, de fet, l'existència d'un perill real per a les persones i els béns.

La commoció davant les imatges dels icònics "Bateaux mouches" negats per l'aigua o de les estàtues del Louvre rescatades a la carrera pels funcionaris del museu semblen fer oblidar que a França ja han estat evacuades almenys 20.000 persones en altres localitats veïnes i almenys dues persones han mort. A la capital, segons ha informat l'Ajuntament, no hi ha per ara prevista cap evacuació ni s'albiren dificultats en el subministrament elèctric o de gas.

Aquest no és el cas en petits municipis al sud de París com Villeneuve Saint Georges, on viu Tania Pereira, empleada d'una companyia de neteja que es resistia ahir a deixar casa per por de no poder tornar-hi quan acabés la jornada. "Per poder sortir he hagut de saltar sobre l'aigua, que s'havia colat, però no sé si podré tornar a fer-ho quan torni i, a més, amb la meva filla. Al carrer del costat ja han evacuat tots els veïns i els han ficat en un gimnàs" va explicar a Efe Pereira.

Prem per veure més contingut per a tu