Segueix-nos a les xarxes socials:

L'estat espanyol suspèn en el tractament dels drets dels menors refugiats

Save The Children denuncia que es prioritza la condició d'immigrant al davant de la de nen

Espanya no identifica adequadament les nenes víctimes del tràfic de persones, no garanteix l'educació i protecció legal als menors estrangers no acompanyats, ni adapta el sistema d'asil per facilitar que les famílies obligades a separar-se puguin retrobar-se, va denunciar Save The Children. Aquesta ONG va alertar en l'informe "Víctimes invisibles: Menors estrangers no acompanyats, víctimes de tràfic i refugiats a Espanya" de l'augment dels nens que viatgen sols i que van sol·licitar protecció internacional a la UE. A Espanya, 3.754 nens van sol·licitar asil i a la UE van ser més de 95.000 el 2015, quatre vegades més que el 2014.

A més, l'informe destaca la tendència creixent que en els processos migratoris hi ha cada vegada més nens i recorda que en quinze anys han augmentat el 41% els migrants menors de quatre anys. L'organització de defensa de la infància va lamentar que Espanya "anteposi la seva condició d'immigrants a la de menors d'edat" i doni prioritat, igual que la resta de la UE, a la protecció de les fronteres, en comptes de les persones refugiades, inclosos els nens, cosa que incompleix la legalitat internacional. "Han oblidat que estem parlant de nens per sobre de tanques o fronteres", va destacar Andrés Conde, director general de Save the Children, encarregat de presentar l'informe.

El sistema d'asil "no està adaptat a les necessitats de les famílies", ni facilita que els nens es reuneixin amb els seus pares quan les famílies s'han vist obligades a separar-se en el procés de fugida dels seus països. "Les llargues esperes burocràtiques impedeixen que pares i mares puguin treballar, reagrupar els seus fills o viatjar a altres països europeus en els quals tenen família", va destacar.

Prem per veure més contingut per a tu