Segueix-nos a les xarxes socials:

Mas, Ortega i Rigau al·leguen que no van desobeir amb la consulta del 9-N

Les defenses consideren que la causa per la consulta sobiranista té un "contingut marcadament polític"

L'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau han recorregut la decisió del TSJC de deixar-los a les portes de judici per la consulta del 9-N, en considerar que la causa té un "contingut marcadament polític" i que ni van desobeir ni van prevaricar.

Mas, Ortega i Rigau sol·liciten a la sala civil i penal del TSJC l'arxiu de la causa, en entendre que s'estan atribuint "responsabilitats criminals als legítims representants d'un govern democràtic per la seva actuació política vehiculada de manera responsable, cívica i pacífica". Dos dies abans d'abandonar el TSJC, el llavors instructor de la causa Joan Manel Abril va deixar Mas, Ortega i Rigau a un pas del judici, davant els indicis que van cometre desobediència i prevaricació en permetre el 9-N. En el recurs, la defensa de Mas conclou que la decisió del TSJC només es pot entendre des d'una "precomprensió" dels fets que evidencia un "determinat biaix cognitiu", en no donar crèdit el magistrat a la tesi esgrimida pels tres acusats, en el sentit que van deixar el procés en mans de voluntaris després de la suspensió del TC.

Mas remarca que la instrucció ha demostrat que no només no van desobeir el TC, ni van prevaricar, sinó que el Govern "va interrompre" l'organització i gestió de la consulta "sense fer desistiment de cap de les funcions legals encomanades a la Generalitat respecte a l'ordre públic, la seguretat de les persones, el dret d'informació dels ciutadans i la gestió dels sistemes informàtics públics".

Prem per veure més contingut per a tu